Menu
Innvandringspolitisk talsperson i Frp, Jon Helgheim, vil vite hva hele operasjonen med å hente hjem en terrorsiktet kvinne og hennes to barn fra Syria har kostet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Frp vil vite hva hjemhenting av IS-siktet kvinne har kostet

Hvor mye har operasjonen med å hente en terrorsiktet kvinne og hennes to barn til Norge kostet? Det krever Frps Jon Helgheim svar på.

Av NTB | 17.01.2020 18:24:47

Politikk: Fredag overleverte Helgheim, som er innvandringspolitisk talsperson i Frp, spørsmålet til utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H), skriver VG.

– Kostnadene har offentlig interesse. Så får det være opp til folk flest om det er en rimelig pris å betale for å hente en terrormistenkt til Norge, sier Helgheim til avisa.

Arbeidet med hjemhentingen av den 29 år gamle kvinnen og barna, hvorav ett skal være alvorlig sykt, skal ha pågått i flere måneder. Da saken ble offentlig kjent tirsdag, utløste det full krise i Solberg-regjeringen.

Frp, som har vært imot å hente hjem moren, truer nå med å gå ut av regjeringen dersom de ikke får gjennomslag for en rekke, foreløpig ukjente, krav.

Frp-leder Siv Jensen og statsminister Erna Solberg (H) skal møtes mandag for å diskutere kravlista.

(©NTB)

Flere nyheter: