Menu
Jon Georg Dale (Frp) savner en statlig beredskapsplan for å hindre tapte inntekter og arbeidsplasser i oljeindustrien på grunn av koronasituasjonen. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix

Frp vil ha virusplan for oljebransjen

Frp etterlyser en statlig beredskapsplan med tiltak som sikrer oljebransjen og dens ansatte økonomisk trygghet på grunn av virussituasjonen.

Av NTB | 12.03.2020 21:01:28

Medisin og helse: – Foreløpig har det vært mye fokus på hvordan regjeringen kan bidra til å sikre at ulike næringer som nå sliter på grunn av virussituasjonen unngår permitteringer og konkurs. Dette er absolutt nødvendig, sier den tidligere Frp-statsråden Jon Georg Dale, nå energi- og miljøpolitisk talsperson i Fremskrittspartiet.

Dale savner en beredskapsplan med konkrete tiltak for å unngå at olje- og gassproduksjonen på sokkelen reduseres kraftig.

Han peker på at det er bekreftet at en person er smittet på Equinors Martin Linge-plattform i Nordsjøen og at Equinor flyr i land 140 ansatte.

– Redusert petroleumsproduksjon over tid kan bidra til å forverre den økonomiske situasjonen i Norge ytterligere, understreker Dale.

Dale mener beredskapsplanen bør være en sentral del av tiltakspakken som regjeringen har varslet at de vil presentere fredag.

(©NTB)

Flere nyheter: