Menu
FOTO: Arne Gunnar Olsen / Tempo Film

FrP-toppene slakter 1. mai-parole

– Hva i himmelens navn holder dere på med? Det spør partileder Sylvi Listhaug og energipolitisk talsperson Terje Halleland i FrP etter oljekritisk 1. mai-parole fra LO.

Av Egil M Solberg | 01.05.2022 13:01:05

Politikk: Frp-toppene hudfletter LO i Oslo for parole om letestopp og grønne jobber.

På plakater står det: «Skap jobber som kutter utslipp – ikke mer oljeleting!»

Terje Halleland fra Ølensvåg, energipolitisk talsperson i Frp, tror ikke parolen blir å se under 1. mai-markeringer i Rogaland.

– Nei, og jeg håper LO i Stavanger og Rogaland tar kontakt med LO i Oslo og spør hva i himmelens navn holder dere holder på med og om de er klar over konsekvensene dette vil gi for arbeidsplasser på Vestlandet og langs hele kysten, sier han til Aftenbladet.

– I utgangspunktet er jo 1. mai arbeidernes dag, men dette vil jo true med å nedlegge titusenvis av arbeidsplasser over natten. Dette vil få fullstendig uante konsekvenser for arbeidsplasser og verdiskaping langs hele kysten om LO i Oslo får viljen sin, tordner Halleland ifølge avisa.

Eirin Sund, regionleder i LO i Rogaland, påpeker overfor avisa at LO i Oslo er en lokalorganisasjon og egen juridisk enhet med eget styre, og at lokalorganisasjonene har ansvar for lokale 1. mai-arrangementer.

– LO har en helt tydelig politikk på industri, herunder olje og gass, som ikke samsvarer med denne parolen. LO Rogaland har alltid og vil alltid sammen med resten av LO-familien jobbe aktivt for industrien og arbeidsplassene våre, også petroleumsindustrien, skriver hun i en tekstmelding til avisa.

Flere nyheter: