Menu
Voldtekten skal ha skjedd på hotellet Scandic Maritim ved Indre kai i Haugesund. ARKIVBILDE: Privat

Frp-tillitsvalgt siktet for voldtekt i Haugesund

En Frp-tillitsvalgt i 20-årene ble fredag morgen pågrepet, siktet for voldtekt av en kvinne i 20-årene i Haugesund. Overgrepet skal ha skjedd på et hotell i byen natt til søndag, melder VG.

Av Egil M Solberg | 08.02.2019 11:40:30

Voldtekt: Frps fylkeslag hadde i helgen sitt årsmøte på hotellet.

– Vi ble søndag ettermiddag gjort kjent med at det hadde natt til søndag hadde vært en uønsket hendelse på vårt fylkesårsmøte. Vi snakket da med de involverte og rådet vårt var å anmelde saken, sier Bente Thorsen, leder i Rogaland Frp, til VG.

Onsdag ble hun gjort kjent med at saken var anmeldt til politiet. Hun sier at Rogaland Frp i samråd med lokallagene bistår de berørte i saken.

– I mellomtiden er den anmeldte tatt av alle offisielle verv i partiet, i tråd med vårt regelverk, sier hun.

Pågrepet fredag morgen

Politietterforskere fra Stavanger reiste fredag til Bergen, der mannen ble pågrepet fredag morgen.

– Forholdet skal ha skjedd natt til søndag eller tidlig morgen i Haugesund. Vi har avhørt en del vitner som har vært på det samme hotellet når denne sosiale sammenkomsten skjedde. Vi gjennomfører tekniske undersøkelser i tillegg til taktiske, sier politiadvokat Stian Eskeland i Sør-Vest politidistrikt til avisa.

– Det tekniske går mest på typisk elektroniske spor blant annet, og omfatter mange undersøkelser. Vi undersøker ganske bredt, sier Eskeland.

Eskeland opplyser til VG at det var fornærmede selv som anmeldte forholdet i Stavanger på onsdag.

– Vi er veldig tidlig i etterforskningsfasen, og vi undersøker nå hva som er skjedd. Vi har foretatt avhør av fornærmede, samt flere vitneavhør. Utover dette kan vi ikke si mer på nåværende tidspunkt, sier Eskeland i en pressemelding.

Politiet startet avhørene i ettermiddag.

Politiet har ikke ønsket å gå nærmere inn på omstendighetene rundt den anmeldte voldtekten, annet enn at det skal ha skjedd i etterkant av en sosial sammenkomst hvor det ble drukket alkohol, og at voldtekten skal ha skjedd inne på hotellet, melder Aftenbladet.

Siktedes forsvarer, Jørgen Riple, har så langt ikke uttalt seg.

Flere nyheter: