reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Frp har fremmet representantforslag i Stortinget om at kirkebenker må likestilles med stoler i smittevernreglene. Kirker med kirkebenker får ta imot 50 personer, mens det åpnes for inntil 200 personer i kirker og lokaler med stoler. Foto: Kyrre Lien / NTB

Frp tar kirkebenkstrid til Stortinget

Fremskrittspartiet ber regjeringen om å umiddelbart likestille smittevernreglene for fastmonterte benker og stoler i kirker og andre forsamlingslokaler.

Av NTB | 04.12.2020 10:38:27

Kultur og underholdning: Frp har fredag fremmet representantforslag i Stortinget. De ber om at saken hastebehandles, slik at flest mulig får delta i julegudstjeneste i år.

Bakgrunnen er at kirkebenker ikke regnes som fastmonterte seter. Dermed får kirker med benker bare ta imot 50 personer, mens kirker med fastmonterte stoler får ta imot inntil 200 personer.

– Det er helt utrolig at det skal være nødvendig, men akkurat nå er situasjonen sånn at Bent Høie tvinger kirkene til å avvise tusenvis av mennesker fra julegudstjeneste på grunn av en regel som rett og slett ikke gir mening, sier Åshild Bruun-Gundersen i Frp.

(©NTB)

Flere nyheter: