fbpx
Menu
FrP sin ordførerkandidat på Karmøy Rune Midtun har lørdag hatt med seg eldreminister og 1. nestleder Sylvi Listhaug på valgkamp i kommunen. FOTO: Privat

Gode tall for Frp-ere i Karmøy

Rune Midtun og FrP får i Karmøy en oppslutning på 27,6 %. Høyre får 20,5 % og Ap får 14,8 %. Karmøylista er ikke med i målingen og inngår i tallene for FrP.

Av Egil M Solberg | 07.09.2019 11:29:13

Valg 2019: FrP i Karmøy ligger an til å nå gamle høyder under kommunevalget.

Undersøkelsen foretatt på Aktuelt Haugalandet har 848 besvarelser på Karmøy. Her får FrP en oppslutning på 27,6 %.

I 2015 fikk FrP 19,7 % av stemmene i kommunen, og i 2011 var oppslutningen på 23,4 %.

Dersom målingen denne uken blir valgresultatet vil Frp gjøresitt beste resultat siden 2007 da partiet oppnådde 35,9 % oppslutning.

Glad for tallene

Ordførerkandidat på Karmøy Rune Midtun hadde nettopp hentet nestleder Sylvi Listhaug i partiet da han lørdag formiddag fikk presentert resultatet av målingen.

– Dette er gledelig, vi har stått på og vært synlige i valgkampen i senere tid og jeg tror innbyggerne vet hva vi står for, uttrykker Midtun når Radio Haugaland ringer.

Liten støtte til ordføreren

Undersøkelsen viser også at et stort flertall av innbyggerne vil ha ny ordfører i kommunen.

Ordfører Jarle Nilsen (Ap) får ikke støtte fra mer enn 39 % av innbyggerne i målingen. 61 % av innbyggerne i Karmøy svarer at de kunne tenke seg en ny ordfører.

– Jeg er forberedt og klar til å overta som ordfører, sier Midtun i FrP.

Valgmåling uke 36 (848 besvarelser på Aktuelt Haugalandet)


Karmøylista var ikke med i undersøkelsen da spørringen er foretatt i alle kommunene på Haugalandet og i Sunnhordland samtidig. Dermed er det bare partier som er representert i alle kommunene som har vært benevnt. Andre partiet har imidlertid vært et svaralternativ.

Hør intervju med ordførerkandidatene og eldreminister Sylvi Listhaug

Flere nyheter: