Menu
Frps partileder Sylvi Listhaug skal fredag tale til Frps landsmøte, som møtes på Gardermoen utenfor Oslo. Foto: Javad Parsa / NTB

Frp skal diskutere krisepakke mot økende priser

Fremskrittspartiet skal diskutere en omfattende pakke for å dempe prisveksten. Blant annet foreslår partiet å halvere matmomsen.

Av NTB | 29.04.2022 11:30:57

Politikk: – Staten får nå enorme ekstrainntekter fra høye strømpriser samt olje og gasseksport. Fremskrittspartiet krever at de store ekstrainntektene som staten mottar kommer befolkningen til gode gjennom reduserte avgifter og kompensasjonsordninger, heter det i en resolusjon som foreslås vedtatt av redaksjonskomiteen på Frps landsmøte denne helgen.

I forslaget skisseres det flere grep for å dempe prisveksten. Noe av det er kjent Frp-politikk, mens andre punkter konkretiserer tydeligere hva partiet vil gjøre.

I tillegg til halvert matmoms for resten av 2022, foreslår partiet å sette i verk ekstraordinære tiltak for å øke matproduksjonen i Norge.

Det foreslås også kompensasjon for økte gjødsel, energi- og kraftforpriser.

Dessuten inneholder planen punkter om å styrke kompensasjonsordningen for strøm, avvikle elavgiften, stanse elektrifiseringen av sokkelen og fjerne særavgiftene på drivstoff og anleggsdiesel.

Frp prøvde også å løfte flere av disse forslagene inn i forhandlingene om regjeringens Ukraina-pakke, men fikk ikke gjennomslag for dette.

(©NTB)

Flere nyheter: