Menu
Helsepolitisk talsperson Åshild Bruun-Gundersen sier hun gleder seg til å fremme forslag om å tillate eggdonasjon og assistert befruktning for enslige. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix.

Frp sikrer ja til eggdonasjon

Frp varsler et forslag om å tillate eggdonasjon og assistert befruktning for enslige. Dermed står en av KrFs store seire i Granavolden-plattformen for fall.

Av NTB | 21.01.2020 12:54:48

Medisin og helse: – Jeg kommer til å fremme forslag om å tillate eggdonasjon og assistert befruktning for enslige. Og det gleder jeg meg til!, sier helsepolitisk talsperson Åshild Bruun-Gundersen i Fremskrittspartiet i en epost til NTB.

Saken ble først omtalt av Dagbladet og Vårt Land.

Nå som Frp forlater regjeringen, er de ikke lenger bundet av Granavolden-plattformen, hvor KrF fikk gjennomslag for sitt nei til liberaliseringer i bioteknologiloven.

Fremskrittspartiets medlemmer er fristilt i slike samvittighetsspørsmål, men ettersom stortingsgruppen enstemmig gikk inn for å tillate eggdonasjon og assistert befruktning da Stortinget behandlet bioteknologimeldingen i 2018, er det ventet at gruppen fortsatt står på det.

Helsepolitisk talsperson Ingvild Kjerkol i Arbeiderpartiet mener Frps nye standpunkt er godt nytt for alle som drømmer om å stifte familie, men som er blitt nektet av norsk lov.

– Det er bra at Ap og Frp er enige om at et lite parti på 4,2 prosent ikke skal få sperre viktige lover. Noen ganger bør det parlamentariske flertallet få råde. Det er lover som påvirker enkeltliv og enkeltmennesker. Vi har vårt program som vi vil gjennomføre og ønsker samarbeid med alle som kan hjelpe oss med det, sier Kjerkol til Dagbladet.

Mulige endringer i bioteknologiloven skal behandles i Stortinget 26. mars.

(©NTB)

Flere nyheter: