Menu
Den livslange adgangen til maktens korridorer for forhenværende stortingsrepresentanter kan stå for fall. Foto: Ørn E. Borgen / NTB

Frp-politiker skrøt av livslang tilgang til Stortinget

Tidligere stortingsrepresentant for Frp, Ib Thomsen, trakk fram den livslange tilgangen han har til Stortinget som argument i en jobbsøknad.

Av NTB | 18.05.2022 00:30:58

Politikk: Forhenværende stortingsrepresentanter har livslang og ubegrenset tilgang til Stortinget. Noen er helt åpne om hvilken fordel det gir dem, skriver Dagens Næringsliv.

I en jobbsøknad til stillingen som rektor på Svalbard folkehøgskole skriver tidligere Frp-representant Ib Thomsen det rett ut:

«Dessuten har jeg fri tilgang til Stortinget resten av livet, som kan være nyttig i påvirkning fremover».

Den tidligere Frp-politikeren, som satt på Stortinget for Akershus fra 2005 til 2017, fikk ikke jobben han søkte på. Han ønsker ikke å uttale seg til DN om saken.

Men nå kan adgangsordningen stå for fall. Stortingspresident Masud Gharahkhani (Ap) varsler full gjennomgang av ordningen til høsten.

– Det er betimelig å stille spørsmål ved om tidligere stortingsrepresentanter ved sine adgangskort har spesielle fordeler dersom de etter tiden som stortingsrepresentanter jobber som lobbyister, sier han til DN.

(©NTB)

Flere nyheter: