Menu
Mange studenter er avhengige av deltidsjobb ved siden av studiene, men koronapandemien har ført til at mange har mistet jobben. Det kan føre til at også studiene ryker. Foto: Marit Hommedal / NTB

Frp lanserer ny studentmilliard

Frp mener det er studentenes tur til å få ekstra støtte og lanserer en ny studentmilliard. Også Ap mener det haster med å få på plass en krisepakke for studentene.

Av NTB | 12.01.2021 19:38:05

Politikk: – Vi mener den fortrinnsvis skal gå til studenter som har tapt inntekt under pandemien. Vi vil snakke med både regjeringen og opposisjonen om den nye krisepakken for å se hvor vi kan få flertall, og dette er ett av våre krav til forhandlingsbordet, sier leder av utdannings- og forskningskomiteen, Roy Steffensen (Frp), til NTB.

Sju av ti studenter er avhengige av deltidsjobb for å klare studenttilværelsen, og koronapandemien har dermed ført til at flere har måttet avslutte studiene, ifølge VG.

Leder i Norsk studentorganisasjon (NSO), Andreas Trohjell, som møtte Steffensen og Frp-leder Siv Jensen tirsdag, er redd for at koronasituasjonen kan før til stort frafall.

– Hvis det blir mange som ikke fullfører studiene, er det dyrt for samfunnet og veldig trist for den enkelte, sier han til VG.

Dersom Frp ikke får støtte av regjeringen, kan de gå sammen med SV, Sp og Ap for å få flertall i Stortinget.

Nettopp i Ap mener utdanningspolitisk talsperson Torstein Tvedt Solberg at det begynner å haste med å få på plass en krisepakke til studentene.

– Flere studenter jeg har snakket med forteller at jobben er borte og at sparepengene er brukt opp. En krisepakke må på plass raskest mulig, sier han til NTB.

(©NTB)

Flere nyheter: