Menu
Per-Willy Amundsen (Frp) er godt fornøyd med at mulla Krekar nå kan bli utlevert til Italia. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Frp-jubel over Krekar-utlevering

Tre uker etter at Frp gikk ut av regjeringen, har Justisdepartementet besluttet å utlevere mulla Krekar. En viktig, god og klok avgjørelse, mener Frp.

Av NTB | 12.02.2020 13:31:11

Politikk: – For en som husker tilbake til begynnelsen av 2000-tallet og hele forhistorien med Krekar, er det selvsagt en spesiell og god dag når vi nå kan registrere at man endelig får utlevert ham, sier Frps justispolitiske talsperson på Stortinget, Per-Willy Amundsen, til NTB.

Justis- og beredskapsdepartementet har besluttet å utlevere Najmuddin Faraj Ahmad, bedre kjent som mulla Krekar, til Italia, meldte TV 2 onsdag.

– Jeg synes det var en klok avgjørelse av justisdepartementet. Detter noe FrP har jobbet for i flere år, sier gruppeleder Svein Erik Indbjo i FrP Haugesund.

Å få sendt ham ut av landet har vært en kampsak for Frp i mange år. Men selv om partiet hadde justisministeren i over seks år, kom beslutningen først da Høyre overtok departementet.

– Det hadde selvsagt vært morsomt om det var en Frp-statsråd som hadde satt det endelige punktumet. Men vi er trygg på at dette ikke hadde skjedd uten at Frp hadde vært med i regjering, sier Amundsen.

Han føler seg overbevist om at utleveringen nå blir en realitet. Advokat Brynjar Meling har imidlertid varslet nye rettslige skritt og om nødvendig ta saken helt til menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg.

– Det er hans frihet å gjøre, men det vil ikke ha oppsettende virkning. Beslutningen vil bli effektuert, sier Amundsen.

(©NTB)

Flere nyheter: