reklame for Sheiken Bowling
Menu
Frp og partileder Siv Jensen er enig med regjeringspartiene om en tiltakspakke på 400 millioner kroner for å hjelpe eldre som er rammet av koronapandemien. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Frp-gjennomslag for eldrepakke på 400 millioner

Regjeringspartiene og Fremskrittspartiet er enige om en tiltakspakke på 400 millioner kroner for å hjelpe eldre som er rammet av koronapandemien.

Av NTB | 11.06.2020 15:49:54

Sosiale forhold: Regjeringspartiene og Frp er enige om en avtale om revidert nasjonalbudsjett og nye krisetiltak på Stortinget.

– Eldre har blitt svært hardt rammet av koronapandemien. Mange har vært ensomme uten å kunne ha besøk av sine kjære og isolert hjemme uten mulighet til å være sammen med andre, sier Frp-leder Siv Jensen til NTB.

– Nå får de en tiltakspakke på 400 millioner kroner, like mye som barn og unge får.

Jensen sier det har vært vondt å høre om eldre som har sittet hjemme i månedsvis uten besøk eller mulighet til å kunne gå ut.

– Nå må vi sette inn en stor innsats for å legge til rette for aktivitet og løfte livskvaliteten for mange eldre.

Potten som går til aktivitetstiltak for å motvirke ensomhet, økes med 150 millioner kroner. 25 millioner mer settes av til teknologi mot ensomhet, og 100 millioner bevilges til besøksverter.

125 millioner settes av til aktivitetstilbud til langtidsboende ved sykehjem og beboere i omsorgsboliger med heldøgns bemanning.

– Pengene skal være søkbare for frivillige organisasjoner som legger til rette for gode tiltak for eldre. Pengene skal både løfte tilbudet på sykehjemmene og bidra til en bedre livskvalitet for eldre som bor hjemme, sier Frp-nestleder Sylvi Listhaug til NTB.

(©NTB)

Flere nyheter: