Menu
Det er en jubeldag for Siv jensen og FrP. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

FrP er Norges nest største parti

Fem dager etter at Siv Jensen tok Fremskrittspartiet ut av regjering, får partiet en enorm opptur. I en ny måling gjort av Sentio for Nettavisen, får partiet 17,5 prosent.

Av Egil M Solberg | 29.01.2020 15:17:52

Politikk: Fremskrittspartiet får en oppslutning på hele 17,5 prosent, som er fram 6,8 prosentpoeng fra Nettavisens ordinære stortingsmåling i forrige uke.

– Frp gjør en kanonmåling med 17,5 prosent. Åpenbart at de har tjent på å gå ut av regjering, og å stå opp for det som er en viktig sak for partiet og deres velgere, sier Martin Stubban hos Sentio til Nettavisen.

Partiets lojalitet har i tillegg økt kraftig. I forrige uke sa 57 prosent av Frps velgere fra stortingsvalget i 2017, at de vil stemme på partiet igjen. Nå er andelen 82 prosent, skriver avisa.

Større enn Høyre

Samtidig får to av de gjenværende regjeringspartiene, Høyre og Venstre, en skikkelig smell.

Høyre faller med 4,3 prosentpoeng etter målingen for én uke siden, som ble tatt opp før Frps regjerings-exit. Partiet mister dermed plasseringen som Norges nest største parti til Frp, med en oppslutning på 16,2 prosent, melder Nettavisen.

Det er ni år siden at Frp var større enn Høyre på Sentios målinger.

– Det er en krisemåling for de tre gjenværende regjeringspartiene. Dette er det dårligste barometertallet for Høyre siden september 2009 på målingene til Sentio. Høyre har på denne målingen et stort netto tap til Frp, sier Stubban til avisa.

Venstre halverer også sin oppslutning, fra 4,1 til 2,1 prosent.

Flere nyheter: