Menu
Jon Georg Dale har overtatt som energi- og miljøpolitisk talsperson for Fremskrittspartiet. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix

Frp bekymret over iskantsignaler fra Sp

Fremskrittspartiet står mer og mer alene om å ville flytte iskanten nordover.

Av NTB | 06.02.2020 12:16:03

Økonomi og næringsliv: – Jeg er fryktelig redd for signalet Senterpartiet nå sender, sier energi- og miljøpolitisk talsperson Jon Georg Dale i Fremskrittspartiet.

Han viser til et oppslag i Klassekampen torsdag der Senterpartiets parlamentariske leder Marit Arnstad sier det ikke er noe rop i partiet om å trekke iskanten nordover. Ifølge henne er spørsmålet heller om iskanten skal ligge der den ligger, eller om den i stedet skal trekkes sørover.

Dale spør seg hvor Senterpartiets nestleder Ola Borten Moe er blitt av.

– Det er helt utrolig for meg, som husker da Ola Borten Moe var olje- og energiminister, at de i det hele tatt lefler med tanken på å trekke iskantsonen ned i etablert aktivitet, sier Dale.

Han mener Stortinget kan legge til rette for tusenvis av nye arbeidsplasser i distriktene hvis iskanten flyttes lenger nord, mens å trekke iskanten lenger sør kan true lisenser som allerede er gitt – i områder som Sp i sin tid var med på å åpne.

Frp er inntil videre det eneste partiet som åpent argumenterer for å flytte iskanten lenger nord. Hvor Høyre står, er ukjent.

Borten Moe har ikke besvart NTBs henvendelser om saken.

(©NTB)

Flere nyheter: