Menu
Chris Froome går glipp av Tour de France etter en ulykke i Frankrike onsdag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Froome krasjet under oppvarming, går glipp av Tour de France

Chris Froome krasjet onsdag stygt under rekognosering før en tempoetappe i Frankrike. Han har trolig pådratt seg et beinbrudd og kan ikke sykle Tour de France.

Av NTB | 12.06.2019 18:34:36

Sport: Sjefen for Ineos-laget, Dave Brailsford, beskriver Froomes tilstand etter velten som «veldig, veldig alvorlig». Ineos-rytteren ble fraktet til et lokalt sykehus etter å ha truffet en fjellvegg i stor fart.

– Team Ineos kan bekrefte at Chris Froome krasjet under løyperekognosering av etappe fire. Han er på vei til et lokalt sykehus og vil ikke starte dagens etappe, opplyste laget hans via Twitter onsdag ettermiddag.

Froome deltok i Critérium du Dauphiné-rittet og skulle etter planen syklet fjerde etappe onsdag. Nå ser det derimot ut til at briten må holde seg unna sykkelen en stund. Det mistenkes at Froome har pådratt seg et brudd i et lårbein, men ingenting er bekreftet så langt.

Brailsford opplyser til fransk TV at det var krevende vind på stedet da ulykken skjedde.

– De (Froome og lagkamerat Wout Poels) kjørte veldig fort, og vinden tok tak i framhjulet hans og sendte ham rett i fjellveggen, sier Ineos-sjefen.

– Vi håper han blir frisk raskt. Tour de France blir ikke det samme uten ham. Chris Froome har vært en sentral figur i Touren siden 2013, sier Tour-direktør Christian Prudhomme.

Froome har også blitt sammenlagtvinner i Critérium du Dauphiné tre ganger. Det blir han ikke i år.

– Han er alvorlig skadd. Det er klart at han ikke kan delta i Tour de France. Han har problemer med å snakke, sier Brailsford.

Tour de France starter 6. juli. Froome er blitt sammenlagtvinner i Tour de France fire ganger (2013, 2015, 2016 og 2016. Sist år ble det tredjeplass, da lagkameraten Geraint Thomas tok sammenlagttittelen.

(©NTB)

Flere nyheter: