Menu
Etter elleve år i Team Sky, senere Team Ineos, skifter fire ganger Tour de France-vinner Chris Froome beite etter sesongen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Froome forlater Ineos etter sesongen

Etter elleve år i Team Ineos, tidligere Team Sky, skifter Chris Froome beite etter sesongen. Han skal være klar for Israel Start-Up Nation.

Av NTB | 09.07.2020 11:32:57

Sport: Det opplyser laget i en pressemelding.

– Chris’ nåværende kontrakt går ut i slutten av desember og vi har bestemt oss for å ikke forlenge, sier lagsjef Dave Brailsford i pressemeldingen.

– Vi annonserer dette tidligere enn normalt for å sette en stopp for alle spekulasjoner slik at laget kan fokusere på sesongen som ligger foran oss, fortsetter han.

Froome vant Tour de France sammenlagt i 2013, 2015, 2016 og 2017. I tillegg har Froome vunnet Vuelta Espana to ganger (2011 og 2017) og Giro d’Italia en gang (2018).

– Det har vært et fantastisk tiår med laget, vi har oppnådd så mye sammen og jeg vil alltid sette pris på minnene. Jeg ser framover til nye spennende utfordringer når jeg går inn i en ny fase av karrieren, men i mellomtiden er fokuset mitt på å vinne min femte Tour de France, sier Froome.

Både det anerkjente sykkelnettstedet cyclingnews.com og BBC skriver at Froome allerede har signert for Israel Start-Up Nation. Laget ble startet opp før 2015-sesongen.

Foran årets sesong tok de over Katjusja-Alpecin og ble dermed fast lag på verdenstouren, som automatisk gir plass i de største rittene som Tour de France og Paris-Roubaix.

Froome måtte stå over fjorårets Tour de France etter at han veltet stygt på oppvarmingen før en etappe i Criterium du Dauphine. Briten ble da operert i åtte timer.

(©NTB)

Flere nyheter: