Menu
Tankskipet Front Altair skal være i brann i Omanbukta. Skjermdump fra marinetraffic.com. Foto: Marinetraffic.com / NTB scanpix

Frontline: Ingen nordmenn på oljetankeren som brenner

Det var ingen nordmenn på den norskeide oljetankeren som skal ha blitt angrepet i Omanbukta, ifølge rederiet Frontline.

Av NTB | 13.06.2019 10:34:34

Natur og miljø: – Kapteinen tok raskt beslutningen om å evakuere skipet for å sikre mannskapet. Alle de 23 medlemmene av besetningen ble plukket opp av Hyundai Dubai som befant seg i nærheten. Vi er veldig glade for meldingen om at alle i mannskapet er kommet uskadd fra hendelsen. Kapteinen og mannskapet har ut fra det vi nå vet håndtert en krevende situasjon i tråd rutinene, sier administrerende direktør Robert Hvide Macleod i Frontline Management.

En representant for tankrederiet sier til VG at mannskapet stort sett består av folk fra Russland, Georgia og Filippinene. Han forteller at tankskipet Front Altair står i brann i Omanbukta.

Kystvakta i Oman har bekreftet at oljetankeren er blitt utsatt for et angrep. Enkelte kilder hevder skipet er blitt rammet av en torpedo. Representanten for Frontline kan ikke bekrefte dette, men sier at «vi har hørt det samme».

– Vi samarbeider nå med myndigheter og bergingsspesialister for å få håndtere situasjon på best mulig måte. Vi vet ikke hva årsaken til eksplosjonen er, og vil jobbe med å få klarhet i dette gjennom grundige undersøkelser, sier Macleod.

Også tankskipet Kokuka Courageous skal ha blitt utsatt for et angrep i Omanbukta torsdag.

(©NTB)

Flere nyheter: