reklame for Utvik Autoservice
Menu
Fellesforbundets leder Jørn Eggum (t.v.), Norsk Industris leder Stein Lier-Hansen (i midten) og riksmekler Mats Wilhelm Ruland har den siste tiden sittet i mekling for å komme fram til en overenskomst i frontfaget. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Frontfaget over i tvungen mekling

Fellesforbundet og Parat begjærte søndag meklingen med Norsk Industri i frontfaget avsluttet, og Riksmekleren har mottatt varsel om plassfratredelse.

Av NTB | 16.08.2020 13:47:44

Arbeidsliv: – Fra i morgen, mandag 17. august, vil meklingen være tvungen, skriver Riksmekleren i en pressemelding søndag.

– Partene i frontfaget, Fellesforbundet og Norsk Industri, og Parat og Norsk Industri, har fram til i dag, 16. august 2020, vært i frivillig mekling etter at det ble brudd i forhandlingene, heter det.

Fristutløpet for meklingen er torsdag 20. august ved midnatt.

Hvis partene ikke kommer til enighet innen midnatt kommende torsdag, blir det streik fra arbeidstidens begynnelse fredag 21. august.

Frontfaget følges med argusøyne, fordi det legger viktige føringer for de påfølgende oppgjørene. Forhandlingene ble koronautsatt i mars, men startet opp igjen 3. august. Bare et par timer etter restarten brøt imidlertid arbeidstakerne forhandlingene.

Teknisk beregningsutvalg anslo i juni en prisvekst på bare 1,2 prosent i år. Det lave anslaget skyldes koronautbruddets innvirkning på norsk økonomi og lave strømpriser. Anslaget er imidlertid beheftet med stor usikkerhet.

Industrioverenskomsten, eller frontfaget, dekker 6.000 bedrifter innenfor konkurranseutsatt industri.

(©NTB)

Flere nyheter: