Menu
Frode Berg sier til TV 2 at fire av Etterretningstjenestens ansatte har fått reaksjoner etter at operasjonen i Russland gikk galt, men det tilbakevises av E-tjenesten. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix

Frode Berg: Konsekvenser for fire ansatte i E-tjenesten

Ifølge Frode Berg har E-tjenesten tatt grep mot fire ansatte etter den mislykkede operasjonen i Russland. E-tjenesten tilbakeviser dette.

Av NTB | 10.01.2020 18:40:07

Kriminalitet og rettsvesen: – Jeg vet at det allerede har fått konsekvenser for noen. Jeg er gjort kjent med at E-tjenesten har tatt grep mot noen av sine ansatte, sier Frode Berg til TV 2.

Ifølge Berg er det totalt rettet reaksjoner mot fire ansatte etter den mislykkede operasjonen der han i 2017 ble pågrepet i Russland mens han, ifølge sine egne påstander, var der på oppdrag for Etterretningstjenesten.

Etterretningstjenesten benekter påstanden.

– Det har ikke forekommet disiplinære reaksjoner knyttet til dette sakskomplekset, opplyser tjenesten til NRK.

Berg sa tidligere denne uken til TV 2 at han torsdag skulle starte en tre dager lang frivillig debrifing hos Etterretningstjenesten på et skjermet sted på Østlandet.

Berg ble i april 2019 dømt til 14 års fengsel for spionasje i Russland, men etter to år i fengsel i Moskva kom han tilbake til Norge i november. En spionutveksling mellom Litauen og Russland, som Berg ble en del av, åpnet for benådning og løslatelse av nordmannen.

(©NTB)

Flere nyheter: