Menu
Frode Berg betaler selv PR-regningen på 300.000 kroner etter at han kom hjem etter fengselsoppholdet i Russland i fjor. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix

Frode Berg får PR-regning på nærmere 300.000 kroner

Spiondømte Frode Berg punger ut med 300.000 kroner til PR-hjelp som han fikk etter at han kom hjem til Norge.

Av NTB | 10.02.2020 22:16:32

Kultur og underholdning: Berg hyret NRK-veteran Sølve Stang for å bistå med håndteringen av mediene etter at han kom hjem fra Russland i fjor.

Bergs advokat Brynjulf Risnes opplyser at Berg må betale for hjelpen av egen lomme selv, og Risnes og Stang bekrefter overfor Medier24 at summen er oppe i nærmere 300.000 kroner.

– Jeg har nå midler til å dekke slike ekstrautgifter, men det er klart det er mye penger. Det er penger jeg kanskje kunne brukt på andre ting, men kompensasjonstilbudet jeg har fått fra staten er ganske raust, sier Frode Berg til bransjenettstedet.

Det var i desember 2017 at Frode Berg ble pågrepet i Russland og senere dømt til 14 års fengsel for spionasje. Han ble løslatt i november i fjor som del av en spionutvekslingsavtale.

I januar ble det klart at Berg får erstatning fra staten på 4,3 millioner kroner som følge av pågripelsen og fengselsoppholdet i Russland. Til sammen satt han 711 dager i fengsel i Moskva.

(©NTB)

Flere nyheter: