Menu
Raset i Enebakk gikk like ved en bussgarasje. Flere busser er sperret inne som følge av raset. I tillegg er ni personer som er bosatt i området, blitt evakuert. Foto: Jarl Erik Høvring, dronepilot, Follo brannvesen IKS / NTB scanpix

Frivillige fra Røde Kors passer på rasområdet i Enebakk

Flere frivillige fra Røde Kors vil passe på området rundt jordraset i Enebakk i natt. Ni personer er evakuerte og kan trolig ikke flytte hjem før neste uke.

Av NTB | 01.02.2020 23:00:48

Ulykker og naturkatastrofer: – Frivillige fra Røde Kors Hjelpekorps i Enebakk passer på området rundt jordraset i Kirkebygda i ettermiddag og gjennom natten for å hindre at noen går ut i området, fram til kommunen får organisert egen sikring av området, opplyste Røde Kors lørdag kveld.

Raset, som gikk natt til lørdag, var cirka 150 meter bredt og førte til at sju boliger med til sammen ni personer måtte evakueres. Det er ikke meldt om skader på personer eller bygninger.

I tillegg førte raset til at en bussgarasje med flere Vy-busser ble innestengt. Flere bussruter måtte derfor innstilles lørdag.

Deler av fylkesvei 120 er også sperret, noe som skaper trafikale utfordringer for folk i området.

– Folk må jo kjøre rundt Oslo for å komme til andre siden av skredet. Men vi må prioritere liv og helse først, sier Solberg.

Politiet har nedlagt flyforbud i området inntil videre. Fylkesvei 120 er stengt nord og sør for rasstedet.

En rekke bussruter mellom Enebakk og Lillestrøm, samt Enebakk og Oslo, er rammet, ifølge Romerikes Blad.

Ifølge Enebakk-ordfører Hans Kristian Solberg (Sp) vil det trolig ta flere dager før de evakuerte beboerne kan flytte hjem igjen, skriver NRK.

Området ble lørdag undersøkt av geologer og ved hjelp av droner. Lørdag ettermiddag opplyste politiet at sperringene vil bli opprettholdt fram til søndag, hvor det vil bli foretatt en ny vurdering.

(©NTB)

Flere nyheter: