Menu
Statsminister Erna Solberg (H) og hennes regjering har foreslått ni midlertidige lovendringer som tirsdag blir banket igjennom i Stortinget. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Fritt behandlingsvalg blir opphevet ut året

Tirsdag gjør Stortinget om ni koronaforskrifter til midlertidige lover. En av dem er å fjerne retten til fritt sykehusvalg fram til årsskiftet.

Av NTB | 19.05.2020 11:18:11

Politikk: Tirsdag blir regjeringens forslag om midlertidige endringer i helseberedskapsloven dunket igjennom i Stortinget. Bakteppet er koronasituasjonen og behovet for unntak fra gjeldende regelverk.

Siden sykehusene må ha beredskap for å kunne håndtere et høyt antall koronasmittede pasienter, fjernes retten til fritt behandlingsvalg fram til 1. januar 2021. Med unntak av Fremskrittspartiet stiller alle partiene seg bak dette.

I tillegg gjøres det midlertidige endringer i blant annet opplæringsloven, i regelverket for barnevernet, utlendingsloven, straffegjennomføringsloven og plan- og bygningsloven.

Regelendringene har fram til nå vært hjemlet i forskrifter innunder den mye omtalte koronaloven. Men siden koronaloven oppheves 27. mai, må Stortinget vedta de midlertidige lovendringene for at tiltakene skal kunne videreføres.

(©NTB)

Flere nyheter: