reklame for Sheiken Bowling
Menu
Christiania i København har sagt ja til regjeringens tilbud om bygging av statlige boliger i fristaden. I bytte får innbyggerne, christianittene, blant annet kjøpe en del av området og boligene de leier. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix / NTB

Fristaden Christiania sier ja til boligbygging

Innbyggerne i Christiania i København sier ja til den danske regjeringens forslag om boligbygging i fristaden, opplyser en talsperson til nyhetsbyrået Ritzau.

Av NTB | 29.08.2022 03:20:47

Politikk: Dermed skal det bygges ut et boligareal på 15.000 kvadratmeter innen 2031. Det dreier seg om subsidierte boliger som skal avhjelpe boligmangel.

– Vi har sagt ja fordi det er noen ganske alvorlige ting som vil skje om vi ikke sier ja. Det var vanskelig å si nei, fordi vi da ville miste alle muligheter til å utvikle Christiania. Vi ville ikke ha økonomien til det, sa talsperson Hulda Mader natt til mandag.

Utbyggingen tilsvarer rundt en tredel av dagens boligareal. Til gjengjeld skal christianittene, som innbyggerne i fristaden kalles, få kjøpe en del av området og boligene de i dag leier av staten, for 67 millioner danske kroner, rundt 88 millioner norske kroner.

I praksis betyr avtalen at 300 nye beboere vil flytte inn innen 2031, ifølge Ritzau.

(©NTB)

Flere nyheter: