Menu
Pawel Chrupalla viste seg ordentlig fram for Lerkendal-publikummet med et kremmerhus på frispark. Foto: Ole Martin Wold / NTB

Frisparkperle på overtid da Rosenborg slo tannløst Tromsø

Rosenborg hadde få problemer med å vinne 3-0 hjemme mot Tromsø i Eliteserien lørdag. Pawel Chrupalla klinte til med et nydelig frisparkmål på overtid.

Av NTB | 21.07.2022 20:10:51

Sport: Starten av kampen så tidlig ut til å ligne på Rosenborgs forrige eliteseriekamp, som endte med 0-0 borte mot Aalesund. I det oppgjøret var ingen av lagene særlig nære ved å score.

Men hjemme på Lerkendal tok RBK grep etter en halvtimes spill og vant til slutt komfortabelt. Frisparkmålet til Chrupalla ble kronen på verket.

– Det er skikkelig deilig. Jeg har jobbet for det. Det er en fantastisk følelse som jeg vil bygge på, sa 19-åringen til Discovery etter kampen.

– Det var skjønt. Det har vært noen sjanser de siste kampene, så det var deilig å få hull på byllen, sa Jensen til Discovery i pausen.

Like før pause hadde Erlend Dahl Reitan stanget inn sitt første mål for sesongen etter en dødball. Backen fikk stå helt alene på bakre stolpe og nikke ballen i mål.

Eric Kitolano brant også en god mulighet like etter Rosenborgs åpningsmål. Tobias Børkeeiet rotet vekk ballen i eget forsvar og August Mikkelsen spilte til Kitolano i god posisjon, men spissen skjøt langt over.

Med tapet blir Tromsø liggende på 14.-plass. Ned til Jerv på direkte nedrykk er det to poeng, men Tromsø har to kamper tilgode på sørlendingene.

Neste lørdag spiller Rosenborg borte mot Odd. Samme dag tar Tromsø imot Sandefjord på Alfheim.

Åpningsmålet kom etter 38 minutter da Victor Jensen for første gang kunne juble for nettkjenning i Rosenborg-drakt. Dansken spiller for trønderne på lån fra Ajax ut sesongen og kunne banke inn ledelsen på en retur i boksen.

Tromsø var langt friskere etter hvilen, men slet med å få avslutningene på mål. Det klarte Jasse Tuominen etter 53 minutter, men skuddforsøket gikk rett på keeper.

(©NTB)

Flere nyheter: