Menu
Daniel-André Tande er tilbake etter en periode med sykdom. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Friskmeldt Tande klart for skiflyging i Kulm

Daniel-André Tande er tilbake etter sykdom og gleder seg stort til helgens skiflygingsrenn i Kulm. Han deltok ikke i Willingen sist på grunn av influensa.

Av NTB | 11.02.2020 09:16:16

Sport: – Formen har kommet seg veldig. Jeg hadde en rolig og fin treningsøkt mandag, så jeg er klar for Kulm. Det blir en viktig test i skiflyging før Raw Air-rennene på hjemmebane i Vikersund neste måned, sier Tande.

Tande er for øvrig regjerende verdensmester i skiflyging.

De norske hoppgutta fikk en opptur etter en litt tung periode med Marius Lindviks annenplass i det eneste rennet som ble avviklet i Willingen. Johann André Forfang ble nummer seks i lørdagens renn. Søndagens renn blåste dessverre bort.

– Vi reiser videre med samme lag. Vi gleder oss til å se Daniel i aksjon igjen etter sykdom. Resultatmessig var Willingen en stor opptur med Lindvik på pallen og Forfang med sjetteplass. Det er gledelig å se at vi ikke har mistet evnen til å fly. Jo større bakken er, jo bedre for oss. Derfor ser vi fram til en spennende skiflygingshelg i Kulm, sier landslagssjef Alexander Stöckl.

Disse deltar i Kulm, Østerrike:

Johann André Forfang (Tromsø SK), Anders Håre (Vikersund), Robert Johansson (Søre Ål), Marius Lindvik (Rælingen), Robin Pedersen (Stålkameratene), Daniel-André Tande (Kongsberg).

Disse hopper kontinentalcup i Iron Mountain, USA:

Joacim Ø. Bjøreng (Røykenhopp), Andreas Buskum (Lensbygda), Anders Ladehaug (Nordre Land), Sondre Ringen (Bækkelaget).

De norske hopperne jakter kvoteplass til Raw Air på hjemmebane i mars.

(©NTB)

Flere nyheter: