Menu
Alexandre Lacazette klarte ikke å avgjøre til fordel for Arsenal. Foto: David Cliff / AP / NTB

Frisk Ødegaard da Arsenal avga poeng

Arsenals Martin Ødegaard var frisk i kampen mot Burnley i Premier League, men The Gunners måtte dele poengene med Burnley. Kampen endte 0-0.

Av NTB | 23.01.2022 17:21:10

Sport: Ødegaards lag imponerte ikke nevneverdig i den 23. runden søndag ettermiddag.

Kampen i London vil nok fortest mulig gå i glemmeboka for begge lags tilhengere. Arsenal dominerte spillet, men slet med å få uttelling foran mål, og lagene gikk i garderoben på 0-0.

Det ble også sluttresultatet i oppgjøret etter at ingen av lagene heller fikk ballen i mål etter hvilen.

– Jeg vil gi æren til Burnley. Vi vet hva de handler om, det er frustrerende fra våre vegne fordi vi la baller i boksen, og det er næring for Burnley. Vi skapte ikke den kvaliteten vi trengte. Vi er for øyeblikket utslitt, og guttene har spilt mange minutter, men jeg vil ikke komme med noen unnskyldninger. Vi har tid til å omgruppere nå, sa Arsenal-keeper Aaron Ramsdale om kampen.

Martin Ødegaard markerte seg med flotte gjennombruddspasninger og var nære på å score på frispark etter en drøy time, men klarte ikke å kopiere bragden fra sesongens første kamp mellom lagene.

– Det var øyeblikk i kampen, hvis vi hadde hatt litt mer kvalitet på overgangen, vi kunne ha fått noe, men vi tar poenget, sa Burnley-sjef Sean Dyche til BBC.

Sist lagene møttes, i september, vant Arsenal 1-0. Da ble Ødegaard matchvinner med et lekkert frispark.

Noen minutter senere var Alexandre Lacazette kun få millimeter fra å sende Arsenal i føringen. Franskmannen hadde løpt seg fri innenfor 16-meteren og fikk en strålende pasning av Smith Rowe. 30-åringen hadde en enkel oppgave med å prikke ballen i lengste hjørnet, men nok en gang strøk ballen stolpen.

Mot slutten av kampen klarte ikke Arsenal å skape stort med sjanser, og laget måtte ta til takke med uavgjort. Burnleys defensive tilnærming til kampen frustrerte Arsenal-sjef Mikel Arteta.

– Det er det de gjør, de vil spille en treg kamp, det tar lang tid, det er deres spill, og du må respektere det. Vi må begynne å score mål og få tilbake spillerne. De siste fire ukene har det vært ekstremt vanskelig å sette sammen treningsøkter og lag på grunn av mengden med korona og skader, avsluttet Arsenal-sjefen.

Arsenal står med 13 av 18 mulige poeng på de siste seks kampene.

Burnley har slitt stort denne sesongen og ligger desidert sist med kun elleve poeng. Klubben har vært hardt rammet av smitteutbrudd og har kun spilt 18 Premier League-kamper denne sesongen. Til sammenligning har ligalederne Manchester City spilt 23 kamper.

Salget av spissen Chris Wood ble merkbart, og det hjalp ikke på at The Clarets måtte klare seg uten stjernespilleren sin Maxwel Cornet, som spiller for Elfenbenskysten i afrikamesterskapet.

Arsenal har kun to poeng opp til Manchester United på 4.-plass. Burnley har en stor jobb å gjøre om de skal berge plassen i Premier League. The Clarets har fire poeng opp til Norwich, som innehar den sikre 17.-plassen.

Arsenal var farlig frampå ved flere anledninger, men ballen ville ikke i mål. Et innøvd cornertrekk slått av Ødegaard landet rett i beina på Emile Smith Rowe, men ballen strøk en halvmeter utenfor stolpen, etter drøyt 65 spilte minutter.

Arsenal hadde en rekke spillere utilgjengelig til dagens kamp. London-klubben måtte klare seg uten Thomas Partey og Granit Xhaka som måtte sone karantene for røde kort. Nicolas Pépé og Mohamed Elneny er borte med landslagsspill i afrikamesterskapet. Cederic Soares, Takehiro Tomiyasu og Pierre-Emerick Aubameyang er alle skadd.

(©NTB)