Menu
Narvik sikret seg to viktige poeng borte mot Frisk Asker fredag kveld. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Frisk Asker ledet med tre mål – tapte på straffer mot Narvik

Tross en 3-0-ledelse klarte ikke regjerende norgesmester Frisk Asker å slå Narvik på egen is fredag kveld. Nordlendingene vant etter straffeslag.

Av NTB | 24.01.2020 22:00:25

Sport: Med 3-0 på resultattavla i Askerhallen allerede etter et kvarter spilt tydet mye på at Frisk skulle få en overkommelig kveld hjemme mot Narvik. Slik ble det altså ikke.

Anført av Arttu Niskakanga vartet nordlendingene opp med en heroisk snuoperasjon og sikret spilleforlengelse med 4-4.

Etter en målløs spilleforlengelse trakk narvikværingene det lengste strået på straffeslag og sikret med det to svært viktige poeng i kampen om de åtte sluttspillplassene.

Narvik på 8.-plass har nå seks poeng ned til Manglerud Star, som riktignok har én kamp mindre spilt. Frisk Asker er på 3.-plass og har 29 poeng opp til suverene Stavanger Oilers.

Snaut ni minutter var spilt da Fredrik Lystad Jacobsen doblet ledelsen etter flott veggspill med Mikkel Christiansen. Christiansen økte til 3-0 etter kvarteret spilt.

Niskakanga var derimot ikke ferdig for kvelden. Etter 33 minutter sikret finnen balanse i regnskapet da han satte inn sitt 21. mål for sesongen.

Frisk så ut til å holde unna presset i sisteperioden, men ti sekunder før slutt utlignet Marcus Nordlund for Narvik og sørget dermed for spilleforlengelse i Askerhallen.

Mål ble det ikke i spilleforlengelsen, og dermed måtte det hele avgjøres på straffer. Den duellen gikk gjestene fra Nordland seirende ut av.

Frisk fikk en drømmestart da Viktor Granholm satte inn 1-0 allerede etter drøye to minutter. Vertene fikk snappet pucken, og Granholm fikk en enkel jobb med å sette den strålende pasninga til Mikael Dokken i mål.

Wade Murphy reduserte for Narvik tidlig i 2.-perioden, og Arttu Niskakangas skapte ytterligere spenninga da han satte inn nordlendingenes andre for kvelden.

Regjerende norgesmester Frisk brukte imidlertid ikke lang tid på å svare. Mikael Dokken viste på ny gode pasningsferdigheter da han serverte Magnus Geheb som satte inn 4-3.

(©NTB)

Flere nyheter: