Menu
Foto: Berit Roald / NTB

Frikjent for seksuell omgang med 14-åring

En 19 år gammel gutt er frikjent for ved to anledninger å ha hatt seksuell omgang med en 14 år gammel jente. Han må likevel betale erstatning.

Av Egil M Solberg | 07.07.2022 17:20:24

Domstol: Gutten kom i kontakt med jenta som går på ungdomsskolen, mens han selv var russ. De utviklet etterhvert et kjærlighetsforhold og hadde frivillig seksuell omgang med hverandre to ganger, melder Aftenbladet.

Aldersforskjellen mellom dem er tre år og ti måneder. Da retten ikke finner at 19-åringen på noen måter utnyttet fornærmede, blir han frifunnet.

«Det er tale om frivillig seksuell omgang ved begge anledninger, og det legges til grunn at den seksuelle omgangen var en naturlig del av de fysiske møtene mellom dem», står det i dommen.

I Sør-Rogaland tingrett ble han dømt til fem måneders fengsel. Denne dommen ble anket til Gulating lagmannsrett hvor 19-åringen enstemmig blir frifunnet for straffespørsmålet.

Rettens flertall kommer imidlertid til at han likevel skal dømmes til å betale 30.000 kroner i oppreisningserstatning til kjæresten/jenta.

At en tiltalt kan bli frifunnet og samtidig dømt til å betale erstatning er uvanlig, men ikke unikt. Den mest kjente dommen med et slikt utfall er dommen mot fetteren til Birgitte Tengs.

I Gulating lagmannsrett ble han frifunnet for drapet på sin kusine, men samtidig dømt til å betale 100.000 kroner til sin onkel og tante, skriver avisa.

Flere nyheter: