fbpx
Menu
Haugaland tingrett
Arkivbilde: E. Solberg

Frikjent for grovt hjemmeran

En 30-åring brøt seg inn i et hus og gikk løs på en mann som lå og sov. Offeret fikk kjevebrudd og måtte rømme naken ut i gata. Nå er gjerningsmannen frikjent for ran.

Av Egil M Solberg | 06.08.2019 08:39:57

Domstol: De var to stykker som ble dømt for ran i Haugaland tingrett, men nå er den ene av dem frikjent i ankesaken i Lagmannsretten.

Det var en lørdagskveld i august 2017 at to personer oppsøkte mannen etter en pubkveld på byen.

Den ene forklarte at de skulle finne noe å stjele, den andre ville ta et oppgjør med mannen, skriver Haugesunds avis.

Mannen som stjal, har godtatt tingrettens dom på 416 timers samfunnsstraff for ran, mens han som sparket inn dørene og slo, nekter for at de to hadde til hensikt å rane mannen, skriver avisa.

Voldsmannen er dømt åtte ganger tidligere, og måtte også svare for til sammen 24 forhold da tingretten behandlet saken mot han.

Dømt for vold og ikke ran

I stedet for ran, mener lagmannsrettens flertall at den nå 32 år gamle mannen skal dømmes for forsettlig kroppsskade.

Offeret fikk ifølge avisa store skader i angrepet, måtte opereres og kunne ikke spise fast føde på flere måneder etter hendelsen. Han sliter fortsatt med nerveskader i kjeven og løse tenner.

Dom

I Haugaland tingrett ble mannen dømt til fengsel i to og et halvt år. Nå har Lagmannsretten omgjort åtte måneder av straffen til betinget, dersom domfelte gjennomfører et narkotikaprogram under domstolskontroll.

Retten kom også frem til at voldsmannen nå må betale 80.000 kroner i erstatning til fornærmede i saken, melder avisa.

Flere nyheter: