Menu
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Frikjent for å kjøpe sexdukke

Mannen i 60-årene som sto tiltalt for å ha kjøpt en seksdukke i barnestørrelse fra Kina, er nå frikjent for dette. Han er imidlertid dømt for å være i besittelse av bilder som seksualiserer barn.

Av Egil M Solberg | 15.03.2019 17:04:59

Domstol: Advokat John Christian Elden prosederte på at slik lovgivningen er i dag – er import av barnesexdukker ikke ulovlig.

Når det gjelder det store omfanget av bilder av lettkledde småjenter som ble funnet på mannens datautstyr, er retten enstemmig kommet fram til at han skal dømmes for nedlasting og besittelse av bilder som gir seksualisert framstilling av barn, skriver Haugesunds avis.

Det er ingen av bildene som viser barnas nakne kjønnsorganer og ingen av bildene som viser seksuell interaksjon med andre barn eller voksne.

Retten kom likevel frem til at mannen skulle dømmes til betinget fengsel i 120 dager med fire års prøvetid. Han må også betale 20.000 kroner i bot og 4.000 kroner i saksomkostninger.

Datautstyret han har brukt i forbindelse med nedlastningen av bildene ble i tillegg inndratt til fordel for statskassen.

– Det er en svært grundig dom. Vi må nå sette oss ned og vurdere dommens innhold før vi bestemmer om dommen skal ankes eller ikke, sier han ifølge avisa.

Den vel 60 år gamle mannen er tidligere domfelt tre ganger. En gang for utuktig omgang med mindreårige barn og to ganger for besittelse av overgrepsmateriale.

Flere nyheter: