reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Christian Coleman, her da han tok VM-gull i Doha, anker utestengelsen på to år. Foto: David J. Phillip / AP / NTB

Friidrettsstjene anker dopingutestengelsen på to år

Verdensmesteren på 100 meter, Christian Coleman, varsler kamp mot den to år lange utestengelsen han er ilagt for brudd på dopingbestemmelsene.

Av NTB | 28.10.2020 11:23:38

Sport: Hans manager Emanuel Hudson bekrefter på Twitter at saken blir anket til Idrettens voldgiftsrett (CAS).

Utestengelsen gjør at Coleman ikke kan stille i OL i Tokyo neste år. Utestengelsen gjelder fra 14. mai 2020.

Friidrettens integritetsenhet (AIU) opplyste tirsdag at amerikaneren blir straffet for tre brudd på meldeplikten i løpet av ett år: 6. juni 2018, 16. januar 2019 og 26. april 2019. Coleman var heller ikke tilgjengelig til en test 9. desember i fjor.

AIU understreker at han ikke er anklaget for å ha tatt ulovlige midler, men gjentatte brudd på meldeplikten anses som en dopingforseelse.

Den 24 år gamle amerikaneren slo til med 9,76 sekunder på veien mot VM-gullet på 100 meter i fjor høst. En teknikalitet gjorde det mulig for ham å delta i Doha. I tråd med regelverket ble hans første forseelse fra 6. juni 2018 datert til 1. april samme år.

Dermed kom ikke det tredje bruddet innenfor tolv måneder.

Coleman ble midlertidig suspendert i juni i påvente av AUIs behandling av saken. Den gang raste han på Twitter og fortalte om hendelsen fra desember i fjor. Stjernen unnskyldte seg med at han var ute for å kjøpe julegaver da dopingkontrollørene ringte på døra hans. Han hevdet videre at de ikke kontaktet ham på telefon og at en dopingprøve ble gitt to dager senere.

(©NTB)

Flere nyheter: