Menu
Sergej Bubka (t.v.) ber idrettsfamilien hjelpe Ukraina-ofrene. Foto: Martti Kainulainen / NTB

Friidrettslegende ber idrettsverdenen stille opp for ukrainere på flukt

Det ukrainske friidrettsikonet Sergej Bubka ber nå den internasjonale idrettsfamilien hjelpe landsmenn som har flyktet fra krigshandlingene i hjemlandet.

Av NTB | 07.03.2022 17:05:28

Sport: 58 år gamle Bubka er en av Ukrainas fremste idrettshelter gjennom alle tider. Den tidligere mesteren i stavsprang satte 35 verdensrekorder og ble verdensmester utendørs seks ganger.

Nå engasjerer han seg naturlig nok sterkt i den alvorlige situasjonen i hjemlandet. Bubka lover å benytte alle sine internasjonale kontakter for å forsvare Ukraina, og i et åpent brev ber han om hjelp fra resten av verden.

«Vær så snill, la meg henvende meg til dere i denne vanskelige tiden med krig i landet mitt,» skriver Bubka.

«Dette er en veldig vanskelig tid for meg – en tid for hardt arbeid og for å ta beslutninger om hvordan jeg skal hjelpe landet mitt, mine landsmenn, idrettsutøvere og trenere, mine kolleger og venner, som trenger hjelp som aldri før», fortsetter friidrettslegenden.

Bubka leder den ukrainske OL-komiteen. Han er også visepresident i Det internasjonale friidrettsforbundet (WA).

«Over en million mennesker, hovedsakelig kvinner og barn, er tvunget til å flykte fra hjemmene sine. Millioner av mennesker mister levebrødet sitt og er uten medisinsk behandling, mat og klær», skriver Bubka.

Han peker deretter på at det i øyeblikket er et skrikende behov for blant annet medisinsk materiell og hygieneprodukter samt sportsklær for barn blant flyktningene.

Den tidligere stavhopperen skriver at det å drive idrett kan være en svært velkommen aktivitet i flyktningleirene for å ta vekk fokuset fra krigshandlingene og konsekvensene av disse.

(©NTB)