Menu
Blomster og kranser rundt kisten til tidligere Bislett-general og friidrettspresident Svein Arne Hansen før bisettelsen i Ullern Kirke. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Friidrettsleder Svein Arne Hansen bisatt

Friidrettsprofilen Svein Arne Hansen ble onsdag bisatt fra Ullern kirke. Han døde 20. juni, 74 år gammel.

Av NTB | 01.07.2020 11:18:07

Sport: Familie, venner og representanter for norsk idrett tok farvel med Hansen onsdag.

I etterkant av bisettelsen skal det holdes et minnesamvær for den profilerte friidrettslederen på Bislett stadion. Der er det ventet stort oppmøte fra idretten.

Hansen var i en årrekke president i Norges Friidrettsforbund. Han er også kjent som stevnegeneral for Bislett Games gjennom mange år. Som president i Det europeiske friidrettsforbundet (EA) var han også styremedlem i Det internasjonale friidrettsforbundet.

Hansen ble i fjor gjenvalgt til en ny fireårsperiode som europeisk friidrettspresident, men i mars ble han rammet av et alvorlig hjerneslag. Han pådro seg senere ytterligere komplikasjoner og var sykmeldt fra vervet fram til han gikk bort.

Bulgareren Dobromir Karamarinov, som har ledet det europeiske friidrettsforbundet i Hansen fravær, har tidligere sagt at han minnes kollegaen som leder som satte spor etter seg.

– Han var en stor leder, en visjonær for vår sport og en karismatisk personlighet innen friidrettsfamilien. Han var elsket av dem som kjente ham godt, og framfor alt var han en venn av utøverne. Vi har mistet en stor mann, sa Karamarinov da Hansen bortgang ble kjent.

(©NTB)

Flere nyheter: