reklame for smiaa
Menu
I starten av april ble NM i friidrett flyttet til september. Nye føringer fra Det internasjonale friidrettsforbundet gjør at det kan bli flyttet igjen, til midten av august. Her generalsekretær i Norges Friidrettsforbund, Kjetil Hildeskor. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Friidretts-NM kan bli flyttet igjen: – Det kan bli litt vel tidlig

I starten av april ble NM i friidrett flyttet til september. Nå kan det bli flyttet igjen, til midten av august, som følge av et nytt initiativ fra WA.

Av NTB | 10.04.2020 13:47:36

Sport: Det internasjonale friidrettsforbundet (WA) kunngjorde fredag at helgen 8.-9. august skal være øremerket for nasjonale mesterskap i 2020, et såkalt «beskyttet vindu».

På disse datoene skal det med andre ord ikke plasseres noe annen internasjonal friidrett, selv om en rekke stevner kan bli utsatt som følge av koronapandemien.

– Dersom det i det hele tatt blir mulig, vil vi planlegge en forsinket utendørssesong fra august til oktober. Vi håper at denne kan starte med nasjonale mesterskap i mange land på den nordlige halvkule tidlig i august, ettersom reiserestriksjonene over landegrenser ikke vil påvirke disse arrangementene, sier WA-president Sebastian Coe.

Et par dager senere kom nyheten om at mesterskapet skal arrangeres fra 18. til 20. september. Men etter beslutningen fra WA er også disse datoene usikre.

– Det har vi ikke diskutert. Det må vi ta opp etter påske, sier generalsekretær Kjetil Hildeskor i Norges Friidrettsforbund til NTB.

– Jeg synes kanskje det (august) er litt vel tidlig, men jeg vet lite ennå. Det blir diskutert over påske.

Inntil videre er alle idretts- og kulturarrangementer i Norge utsatt til 15. juni, men det er høyst usikkert hvordan koronasituasjonen utvikler seg. Det minnet også NM-komiteens leder, Anita Bolstad Raa, om da de nye NM-datoene ble klare.

– Det kan oppstå ting vi som NM-arrangør må ta hensyn til. Vi oppfordrer derfor alle som nå vil bestille reise om å bestille billetter som kan endres.

Det kan bety at friidretts-NM blir flyttet igjen. Opprinnelig skulle mesterskapet avvikles fra 19. til 21. juni på Fana stadion i Bergen, men i månedsskiftet ble det utsatt på grunn av viruset.

På spørsmål om forbundet helst vil beholde de nye datoene i september, svarer Hildeskor:

(©NTB)

Flere nyheter: