Menu
Marcus Thomsen under mandagens kvalifisering i EM i friidrett på Olympiastadion i München 2022. Foto: Lise Åserud / NTB.

Friidretts-EM: Thomsen til kulefinalen

Med et lengstestøt på 20,32 meter tok vossingen Marcus Thomsen (24) seg til finalen i kulestøt mandag kveld i EM i friidrett.

Av NTB | 15.08.2022 10:41:11

Sport: Thomsen åpnet hele friidretts-EM ved å være førstemann ut i gruppe A. Han fikk til en jevn kvalifiseringsserie mandag formiddag med 20,22, 20,32 og 20,25.

21,15 var grensen som måtte tas for dem som ville direkte til finalen. Det var det bare to utøvere som klarte. Thomsen ble nummer seks i gruppe og totalt nummer åtte. Dermed var han fint inne blant de tolv som får være med i finalen mandag kveld.

– Jeg følte jeg var nærme, så forhåpentlig blir det bedre i finalen. 20,32 uten å trykke på er innenfor, sa Thomsen til NTB og BA i pressesonen.

Thomsen hadde følgende å si om sin jevne serie.

– Det betyr at når jeg setter teknikken og trykker litt på, så går det lenger.

Serberen Armin Sinancevic var lengst i kvalifiseringen med 21,82.

Thomsen hadde 20,27 meter da han kvalifiserte seg til VM-finalen i Eugene i USA tidligere i sommer. Da ble han nummer ti i finalen etter et lengstestøt på 20,66.

Thomsen var smittet med korona da han landet i Stockholm etter hjemkomst fra USA.

Det var ikke før i forrige uke at han ble frisk igjen.

– Jeg kjenner at det sitter igjen i kroppen ennå, men det er blitt bedre. Jeg er nok på 90 prosent. Det er bare å trykke på, sa Thomsen.

Fram til finalen senere i kveld skal han bare hvile og spise. Deretter handler det om å tyne ut noen ekstra centimeter når det virkelig gjelder.

Flere nyheter: