Menu
Line Kloster og resten av det norske laget på 4 x 400 meter tok seg ikke videre til finalen som foregår lørdag. Her fra semifinalen på 400 meter hekk. Foto: Javad Parsa / NTB

Friidretts-EM: Stafettkvinnene sist i forsøket

Norges lag på 4 x 400 meter endte sist i sitt forsøksheat fredag formiddag og klarte ikke å ta seg til finale i friidretts-EM i München.

Av NTB | 19.08.2022 12:01:04

Sport: Det norske laget, bestående av Linn Oppegaard, Elisabeth Slettum, Line Kloster og Nora Kollerød Wold, klokket inn på tiden 3.31,36 i det første heatet.

Det holdt ikke til å bli blant de tre beste i heatet, og de får dermed ikke kjempe om edelt metall i finalen.

– Jeg åpnet det jeg hadde, og jeg er fornøyd med det jeg leverte i dag. Det ble som det ble, fortalte Oppegaard til NRK etter forsøket.

– Det var veldig hard motstand, men likevel utrolig gøy, fortalte 25-åringen.

Storbritannia var best i heatet på tiden 3.23,79. På plassene bak fulgte Belgia og Polen. Tsjekkia og Spania er også klare for finale på tid.

I det andre heatet tok Nederland, Irland og Sveits seg videre.

Slettum ble utslått i semifinalen på 400 meter hekk og røk også ut i forsøkene på 200 meter torsdag. Kloster avanserte heller ikke fra semifinalen på 400 meter hekk.

23 år gamle Oppegaard, som ble norsk mester på 400 meter, var langt unna en semifinaleplass i München tidligere i mesterskapet. EM er hennes mesterskapsdebut på seniornivå individuelt.

Wold ble tatt ut i troppen som reserve på både 400 meter og 400 meter hekk.

Finalen på 4 x 400 meter avholdes lørdag klokken 21.45.

Norge havnet bakpå fra start, og på ankeretappen fikk mesterskapsdebutant Wold en vanskelig jobb med å sikre finale. Hun tok likevel det hele med et smil

Det norske laget måtte klare seg uten Amalie Iuel som skal løpe finale på 400 meter hekk fredag kveld. De andre norske kvinnene har derimot slitt under årets friidretts-EM.

(©NTB)

Flere nyheter: