Menu
Gullvinneren fra EM i terrengløp, Robel Fsiha, er midlertidig utestengt for doping. Foto: Pedro Rocha / AP Photo / NTB scanpix.

Friidrett: Svensk EM-vinner med positiv dopingprøve

Den svenske langdistanseløperen Robel Fsiha (23) er midlertidig utestengt etter å ha levert en positiv dopingprøve, melder Aftonbladet.

Av NTB | 07.02.2020 14:46:07

Sport: Fsiha ble europamester i terrengløp så sent som i desember. Da løp han i konkurranse med blant andre Filip Ingebrigtsen og Didrik Tønseth. Den positive prøven skal ha blitt avlagt i november, ifølge Aftonbladet.

«Analyseresultatet innebærer at Robel Fsiha er utestengt inntil videre og fortsatt under etterforskning. På nåværende tidspunkt kan informasjon om substans ikke oppgis, og dom i saken er ikke besluttet», skriver Svensk Friidrott på sitt nettsted.

Dopingsaken er den andre i svensk idrett i løpet av få dager. Mandag ble det kjent at den OL-klare bryteren Jenny Fransson har avlagt en dopingprøve med spor av et anabolt steroid.

I begge tilfellene er det bare utøvernes A-prøver som er analysert.

Robel Fsiha kom til Sverige som flyktning fra Eritrea i 2013. Han fikk svensk statsborgerskap i 2018.

Det svenske friidrettsforbundet har innkalt til pressekonferanse om saken klokken 15 fredag. Forbundet opplyser at det ble orientert om saken torsdag, mens Fsihas midlertidige utestengelse gjelder fra onsdag denne uken.

Filip Ingebrigtsen ble nummer 12 i terrengløpet der Fsiha tok EM-gull, mens Tønseth endte på 25.-plass. Gullet var Sveriges første på herresiden i terreng-EM noen gang.

(©NTB)

Flere nyheter: