Menu
Lene Retzius forbedret sin norske rekord under lag-EM i Sandnes søndag. Bildet er fra friidretts-EM i Berlin i fjor. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Friidrett: Retzius satte norsk rekord i stav i lag-EM

Lene Retzius satte norsk rekord med 4,51 meter i stavkonkurransen under lag-EM i Sandnes søndag. Det holdt til andreplass i konkurransen.

Av NTB | 11.08.2019 13:35:09

Sport: Retzius hadde selv den forrige rekorden, men forbedret den med én centimeter i Sandnes.

– Det er fortsatt tekniske detaljer som må jobbes med, men nå er jeg bare så glad for den oppturen og den ene centimeteren, sa Retzius til NRK etter rekordhoppet.

Iryna Zhuk fra Hviterussland vant med 4,56, mens nederlandske Killiana Heymans ble nummer tre med 4,46 meter.

På grunn av dårlig vær ble stavkonkurransen avholdt i Sandneshallen. Også herrenes stavkonkurranse vil finne sted samme sted senere søndag. Der skal Sondre Guttormsen kjempe med de norske fargene på brystet.

Vant gjorde også Tom Erling Kårbø på 3000 meter hinder. Stord-løperen løp på tiden 8,52.00 og sikret full poengfangst for Norge på øvelsen.

– Det ble veldig sperret inne en periode, jeg kom ikke ut av den klynga før de begynte å gir om. Da var jeg innesperret og måtte gå ytterkant. Det var en rotete 1500 meter, jeg fikk liksom aldri startet. Det var litt dårlig taktisk, sa 1500-meterløperen til NRK.

Isabelle Pedersen løp inn til fjerdeplass på 100 meter hekk. Pedersen kom inn 0,47 sekunder bak Nadine Visser fra Nederland som vant på 12,98. Elvira Herman (Hviterussland) og Luca Kozak (Ungarn) tok andre- og tredjeplass.

Fjerdeplass ble det også på Vladimir Vukicevic på 100 meter hekk, mens Markus Einan ble nummer åtte på 800 meter for menn.

Senere søndag skal blant annet Henrik Ingebrigtsen i aksjon på 3000 meter.

Ola Stunes Isene sørget for seier i diskos med et kast på 64,80 meter. Det var sju centimeter lenger enn belgiske Philip Milanov på andreplass. Alin Alexandru Firfirica fra Romania ble nummer tre med et kast på 62,50.

På 1500 meter for kvinner holdt feltet lav fart fram til det gjensto én runde. Da ble tempoet skrudd opp, men Karoline Bjerkeli Grøvdal klarte ikke komme seg i posisjon i tide. Dermed havnet Grøvdal på etterskudd og løp inn til åttendeplass, over 3,5 sekunder bak den hviterussiske vinneren Daryia Barysevich.

(©NTB)

Flere nyheter: