Menu
Det er uvisst når det blir fengslingsmøte for 55-åringen som er siktet for drap i Trondheim. Politiet har frist til tirsdag formiddag med å få gjennomført fengslingsmøtet. Foto: Joakim Halvorsen / NTB

Frigir navn i drapssak i Trondheim – uklart når det blir fengslingsmøte

Det er fortsatt usikkert hvilken dag det blir fengslingsmøte for mannen i 50-årene som er siktet for drapet i Trondheim lørdag. Den drepte er nå identifisert.

Av NTB | 16.05.2021 17:11:15

Kriminalitet og rettsvesen: – Obduksjon ble gjennomført i går, og den foreløpige obduksjonsrapporten har gitt politiet informasjon som er viktig for den videre etterforskningen. Av hensyn til den ønsker vi ikke å gi ytterligere opplysninger fra obduksjonen på det nåværende tidspunkt, sier politiadvokat Hans Vang, påtaleansvarlig i saken ved Trøndelag politidistrikt.

Den avdøde er 56 år gamle Stig Ola Westgård. Han ble funnet inne i leiligheten til den siktede 55-åringen på Lademoen litt over klokka 8 lørdag morgen. Hva han gjorde der, har politiet ikke oversikt over.

– Hva det var som gjorde at avdøde endte opp i siktedes leilighet, prøver vi å avdekke, sier Vang til NTB søndag ettermiddag.

Politiet etterforsker om drapet har sammenheng med hærverk på noen parkerte biler i forkant av hendelsen. Den siktede skal selv ha opplyst at han sto bak hærverket da han ble pågrepet.

Politiet skal etter reglene i straffeprosessloven fremstille siktede i straffesaker for varetekt så fort som mulig, helst innen 48 timer og senest innen tre dager.

– Trøndelag tingrett har fengslingsvakt også i morgen på 17. mai, og vi er i dialog med tingretten om vi skal fremstille ham da eller på tirsdag, utdyper Vang til NTB.

Det ble gjort forsøk på å avhøre den siktede, men på grunn av hans helsesituasjon har det foreløpig ikke latt seg gjennomføre. Mannen sitter ikke politiets arrest, men ivaretas av helsevesenet og er innlagt på sykehus.

– Politiet ønsker å få gjennomført et avhør med den siktede, men forsvareren sier at han ikke kan råde sin klient til det nå. Jeg kan ikke kommentere disse grunnene, sier Vang.

Hendelsen skjedde i et boligstrøk med flere kommunale boliger.

I påvente av et avhør med den siktede, arbeider politiet videre med vitneavhør, tekniske undersøkelser på åstedet, sikring og gjennomgang av elektroniske spor.

Det blir ikke noe fengslingsmøte søndag. Siktedes forsvarer, advokat Kolbjørn Lium, sier til NTB søndag at det heller ikke er avklart om det blir fengslingsmøte mandag.

Forsvareren snakket med klienten sin på nytt søndag, men vil ikke kommentere noe ytterligere om innholdet i samtalen.

Det var klokka 8.14 lørdag morgen at politiet fikk melding fra helsepersonell om at en død person var funnet i en leilighet på Lademoen i Trondheim. Den siktede mannen ble pågrepet på stedet da politiet kom fram.

(©NTB)

Flere nyheter: