Menu
Strømsgodsets Moses Mawa (til venstre) jubler sammen med Jonathan Parr (i midten) etter mål mot Lillestrøm. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Friday med perlemål: 3-1 til Godset over LSK

Strømsgodset ventet lenge, men slo til direkte i sesongstarten i Eliteserien. Det ble 3-1 hjemme mot Lillestrøm etter straffescoring, selvmål og et herlig raid.

Av NTB | 16.05.2021 19:55:55

Sport: Fred Friday ble svært sentral for Strømsgodset på vei mot seier. Hans mål mot slutten er sjelden vare i norsk fotball. Friday dro med seg ballen fra midten, skar gjennom LSK-forsvaret og avsluttet med å sette ballen inn via stolpen.

– Det er bare en kamp, men jeg er veldig imponert på grunn av alt vi har vært gjennom. Både resultatmessig, treningskamper og alt mulig. Med spillere som ikke har spilt sammen og har hatt skadetrøbbel. Til tider spiller vi veldig bra fotball, både med og uten ball, så her er det definitivt mye å bygge videre på, sa en av Godsets trenere, Håkon Wibe Lund, til Eurosport.

Friday ble felt inne i 16-meteren etter en ny Parr-pasning noe senere i omgangen. Dommer Espen Eskås blåste umiddelbart for straffe. Den utnyttet Herman Stengel til å sikre 2-0.

Ogbu headet LSK inn i kampen for fullt med et kvarter igjen å spille. Han gikk opp på første stolpe etter en corner og ordnet reduseringen.

Det så ikke ut til å stresse Strømsgodset så mye.

Godset kan komme til å miste Moses Mawa en stund. Han så ut til å ha pådratt seg en muskelstrekk like før slutt. Han trengte medisinsk behandling utenfor banen før sluttsignalet gikk.

Strømsgodset har hatt en vrien inngang til sesongen. Hovedtrener Henrik Pedersen ble sparket 9. april etter anklager om rasistisk ordbruk overfor spillere i egen tropp. Saken er sendt til Norges Fotballforbund for behandling i forbundets påtalenemnd.

Strømsgodset fortsetter Eliteserien borte mot Kristiansund mandag neste uke. Samme dag kommer Viking på besøk til Lillestrøm.

LSKs Igoh Ogbu var sist på et innlegg fra Jonathan Parr etter bare seks minutter. Selvmålet ga 1-0 til vertene.

Begge lag fikk utsatt sine oppsatte åpningskamper og startet serien søndag.

(©NTB)

Flere nyheter: