reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
15 år gamle Frida Johansen Løvland fra Sveio skal gi ut seks bøker. Foto: Privat

Frida (15) skal gi ut seks bøker

Frida Johansen Løvland (15) fra Sveio er kanskje en av Norges yngste forfattere. Nå skal hun gi ut hele seks bøker.

Av Daniel DeNiazi | 20.11.2020 17:27:20

Kultur: Det var ved Sveio skule at hun først skrev novellen “Eg er feig”. Novellen handlet om at noen så andre ble utsatt for mobbing, men hadde vanskeligheter for å si fra. Da hun skulle levere novellen inn for innlevering på skolen var novellen ikke god nok.

– Jeg ble skuffet fordi jeg fikk en dårlig vurdering på oppgaven, men jeg ble veldig motivert for å skrive mer. En venninne av mor mi fant en skrivekonkurranse hvor man kunne gi ut en hel bok, og jeg tenkte at dette må jeg prøve ut, sier Løvland til Radio Haugaland.

Nå har 15-åringen nemlig sikret seg bokkontrakt med Elefantus forlag, der hun skal gi ut hele seks bøker med sjangeren “”Fantasy”. Den første boka har tittelen «Fanget i fortiden», og kommer ut i neste uke.

– Det hele startet med en skrivekonkurranse. Jeg forsto ikke alvoret før det gikk opp for meg at det blir bøker av det jeg skriver.

Det var lokalavisen Vestavind som først omtalte saken.

Til Radio Haugaland forteller 15-åringen at hun har mottatt mange positive tilbakemeldinger da debut-nyheten ble kjent.

– Det er mange familie og venner som har støttet meg underveis. Jeg har fått mange positive tilbakemeldinger, og gleder meg veldig når den første boka kommer ut for salg.

Til lokalavisen forteller forlagssjef Bjørn Ove Rydland at Frida var rundt 14 år da hun meldte seg på skrivekonkurransen.

– Da Frida meldte seg på Elefantus Forlag sin skrivekonkurranse var hun bare 13-14 år gammel, noe juryen valgte å se bort fra. Da manuset skulle vurderes, ble hun vurdert på samme måte som de andre i konkurransen.

Løvland går for tiden på siste året ved Sveio skule.

Flere nyheter: