Menu
Hvalrossen Freya ble observert utenfor Lysaker i Bærum fredag. Lørdag fortsetter observasjonsarbeidet til Fiskeridirektoratet. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

Freya observert ved Lysaker: – Hold avstand

Hvalrossen Freya ble fredag kveld i 18-tiden observert utenfor Lysaker ved Bøyesanden i Bærum. Samtidig ber Fiskeridirektoratet folk holde avstand.

Av NTB | 23.07.2022 11:00:38

Kuriosa og kjendiser: – Det var rolige forhold rundt Freya som beitet etter mat. Og det var få tilfeller hvor vi veiledet tilfeldig forbipasserende på sjøen, med en anbefaling om å forlate området. Vi ser ingen grunn til å iverksette andre tiltak etter observasjonene fredag, skriver Fiskeridirektoratet i en pressemelding.

Grunnet finværet som er ventet lørdag, forventer direktoratet mer aktivitet på sjøen. I den forbindelse ber de folk ta hensyn til Freya.

Fiskeridirektoratet fortsetter observasjonsarbeidet lørdag for å få kunnskap om hvalrossens beiting og hvilemønster. Det er viktig informasjon dersom vi skal innføre ytterligere tiltak, opplyser de.

En hvalross utgjør normalt ikke en fare for mennesker så lenge man holder avstand. Men dersom den blir forstyrret av mennesker og ikke får den hvilen den trenger, kan den føle seg truet og angripe, skriver direktoratet videre.

Hvalrossen Freya har fått mye oppmerksomhet i norske medier denne sommeren. Hun ble for alvor kjendis etter et besøk i Kragerø i juni, hvor hun tok seg til rette og slappet av i flere fritidsbåter. Siden har hun beveget seg nordover i Oslofjorden og helt inn til Oslo, hvor hun har vært denne uken.

(©NTB)

Flere nyheter: