reklame for Sheiken Bowling
Menu
Britiske Aiden Aslin (t.v.) og Shaun Pinner (t.h.), og marokkanske Saaudun Brahim (i midten), er dømt til døden av russiskstøttede separatister i Donetsk for å ha kjempet sammen med ukrainske regjeringsstyrker. Foto: AP / NTB

Fremmedkrigere vil anke dødsdom i Donetsk

Fremmedkrigerne som er dømt til døden av separatistene i Donetsk i Ukraina, vil anke dommen, opplyser advokaten til den ene av dem.

Av NTB | 23.06.2022 11:00:56

Kriminalitet og rettsvesen: De russiskstøttede separatistene i Donetsk dømte tidligere i måneden de to britiske fremmedkrigerne Shaun Pinner og Aiden Aslin, og marokkaneren Brahim Saadoun til døden.

Ifølge dommen er de tre leiesoldater som har kjempet på Ukrainas side i krigen, noe de heller ikke har benektet.

De to britene innrømmet under rettssaken at de var en del av en ukrainsk militærenhet i Mariupol og krevde derfor beskyttelse som krigsfanger.

Pinners advokat Julia Tserkovnikova opplyser til det statlige russiske nyhetsbyrået Tass at de tre nå vil anke dødsdommen.

– Mine kollegaer og jeg arbeider med å utforme anken. Dersom denne blir forkastet og dommen blir rettskraftig, vil vi søke om benådning. Det er en rettighet våre klienter har i henhold til loven i Folkerepublikken Donetsk, sier hun.