reklame for Sheiken Bowling
Menu
Freiburg-spillere jubler for scoring i cupsemifinalen mot Hamburg. Foto: Martin Meissner / AP / NTB

Freiburg til cupfinale for første gang

Freiburg gjorde kort prosess som favoritt og vant 3-1 borte mot Hamburg i tirsdagens semifinale i den tyske fotballcupen.

Av NTB | 19.04.2022 22:49:50

Sport: Det er første gang at Freiburg har tatt seg til finalen. Inntil denne sesongen var semifinaletapet for Stuttgart i 2013 klubbens bestenotering.

Nils Petersen (hodestøt) og Nicolas Höfler (skudd via en motspiller) sørget for at det sto 0-2 på lystavla etter kun 17 minutter. Fra straffemerket økte Vincenzo Grifo gjestenes forsprang.

Anssi Suhonen trodde han hadde tent et HSV-håp seks minutter før pause, men reduseringen ble annullert for offside etter en VAR-sjekk. På tampen pyntet Robert Glatzel på resultatet.

Suksessen kommer i en sesong der Freiburg også leverer sterkt i Bundesliga. Klubben er på femteplass og kjemper om mesterligaspill.

Historisk er Hamburg en storklubb i tysk fotball. Den har vunnet cupen tre ganger (senest i 1987), blitt seriemestere på øverste nivå ved seks anledninger og vunnet den gjeveste europacupen (1983). Men de siste årene har vært tunge for HSV.

I 2018 rykket laget ned til nivå to for første gang. Der er det blitt værende siden.

Freiburg møter enten RB Leipzig eller Union Berlin i finalen 21. mai på Olympiastadion i Berlin. Motstanderen blir klar onsdag.

(©NTB)

Flere nyheter: