Menu
Nobelkomitéleder Berit Reiss-Andersen gjør seg klar på Nobelinstituttet til å holde en kort tale som en del av den digitale prisoverrekkelsen til årets fredsprisvinner Verdens Matvareprogram, som mottas av direktør David Beasley i Roma. Foto: Heiko Junge / NTB

fredsprisen overlevert i utlandet for første gang

– Vi er sammen, til tross for avstanden som pandemien påtvinger oss, sa Berit Reiss-Andersen da hun tildelte WFP fredsprisen i en digital seremoni.

Av NTB | 10.12.2020 13:08:15

Krig og konflikter: Det ble en fredsprisseremoni uten pomp og prakt i år. David Beasley, sjefen for Verdens matvareprogram (WFP), befant seg i Roma under tildelingen, mens nobelkomiteens leder var i Oslo.

– I et normalt år hadde rådhuset vært fullsatt, og du ville blitt møtt av den norske kongefamilien, statsministeren, stortingspolitikere og andre offisielle representanter. Og like viktig: Du ville ha blitt hyllet av entusiastiske representanter for sivilsamfunnet, sa Reiss-Andersen i gratulasjonstalen.

Siden 1901 har Nobels fredspris blitt delt ut i Oslo 10. desember, dagen for Alfred Nobels død. Da årets vinner ble kunngjort i oktober, håpet Nobelinstituttet at Beasley ville kunne komme til Oslo for å motta prisen. Noen uker senere ble det klart at det ikke ville være mulig å gjennomføre av smittevernhensyn.

(©NTB)

Flere nyheter: