reklame for smiaa
Menu
Statsminister Mette Frederiksen besøkte en minkfarm ved Kolding på Jylland torsdag. Foto: POOL Mads Nissen/Politiken/Ritzau Scanpix / NTB

Frederiksen unnskyldte mink-håndteringen

Danmarks statsminister Mette Frederiksen tørket vekk tårer da hun torsdag ba om unnskyldning for håndteringen av krisen knyttet til koronasmittet mink.

Av NTB | 26.11.2020 18:53:11

Økonomi og næringsliv: Funnet av en mutert variant av koronaviruset hos dyrene førte til at den danske regjeringen gikk inn for nedslakting av millioner av mink.

Frederiksen besøkte torsdag en minkfarm i Kolding som måtte avlive dyr som var friske. I etterkant er det blitt klart at regjeringen ikke hadde juridisk hjemmel til å kreve nedslakting.

– Jeg har ingen problemer med å beklage det som har skjedd, for det er blitt gjort feil, sa en preget Frederiksen til dansk TV2. Hun la vekt på at oppdretterne ikke hadde noen skyld i saken.

Mer enn 15 millioner dyr er slaktet på grunn av virusfunnet. Den danske regjeringen fryktet at framtidige vaksiner kunne miste effektivitet hvis det muterte viruset spredde seg.

(©NTB)

Flere nyheter: