Menu
Oslo Børs endte fredagen med solid oppgang. Foto: Lise Åserud / NTB

Fredagsfest og nok en rekord på Oslo Børs – kraftig vekst for Aker

Hovedindeksen på Oslo Børs avsluttet uken med å sette nok en rekord etter en vekst på 1,75 prosent fredag. Indeksen endte på 1.276,62 poeng.

Av NTB | 08.04.2022 16:49:50

Børsen har gode dager for tiden og setter stadig nye kursrekorder. Fredag åpnet det rett opp med kraftig vekst allerede i den første handelstimen.

Hovedindeksen har steget med 8,08 prosent den siste måneden. Aksjemarkedene fortsetter altså å styrke seg tross krigen i Ukraina og de økonomiske utfordringene flaskehalsen etter pandemien har skapt.

Seismikkselskapet TGS hadde størst vekst (12,27 prosent), men det var giganten Aker Solutions, som steg med hele 10,99 prosent, som virkelig hadde en festdag på børsen.

Selskapet er børsens nest største målt i omsetning, og en vekst på over 10 prosent er unormal kost for børsens største selskaper.

Veksten skjer etter at det ble kjent at et privat oppkjøpsfond selger alle sine 30 millioner aksjer i selskapet til Kjell Inge Røkkes Aker. Også Aker Horizons (7,42 prosent), Aker Carbon Capture (4,35 prosent), Aker BP (3,49 prosent) og selve Aker (2,90 prosent) leverte grønne tall.

Av børsens ti største selskaper målt i omsetning var det kun Nordic Semiconductor som opplevde fall i aksjekursen fredag, med en nedgang på 2,89 prosent.

Oljeprisen falt 0,64 prosent i løpet av fredagen og lå på like over 100 dollar fatet da børsen stengte.

(©NTB)

Flere nyheter: