reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Ekspolitimann Eirik Jensen etter sin forklaring under rettens andre dag i Borgarting lagmannsrett i ankesaken mot Jensen og narkotikadømte Gjermund Cappelen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Fredag morgen faller dommen mot Eirik Jensen

Seks år etter at Eirik Jensen-saken slo ned som en bombe i politiet, kan det nå bli satt endelig punktum i korrupsjons- og narkotikasaken.

Av NTB | 19.06.2020 00:04:06

Kriminalitet og rettsvesen: Klokken 8.30 fredag morgen settes retten i Borgarting lagmannsrett. Noen minutter senere får Eirik Jensen sin dom.

Lagdommerne Halvard Leirvik og Mette D. Trovik kommer til å opplyse om domsslutningen først. Deretter skal de lese opp hele den omfattende dommen i sal 250 i Oslo tinghus.

Den tidligere høyt respekterte og betrodde polititoppen risikerer lovens strengeste straff – 21 års fengsel – hvis han blir funnet skyldig i korrupsjon og medvirkning til smugling av narkotika.

Minst fem av de sju dommerne som har hørt bevisene mot Jensen, må være overbevist om skyld for at han skal kunne dømmes. Trolig har de ingen middelvei, enten blir 62-åringen funnet skyldig etter både korrupsjons- og narkotikapostene i tiltalen, eller så faller retten ned på full frifinnelse for disse tiltalepunktene.

– Det er ikke ført bevis for at Jensen har medvirket til noen som helst innføring av hasj, og han kan derfor ikke dømmes, sa tiltaltes forsvarer John Christian Elden i forkant av sin prosedyre. Den konkluderte han med å be om at Jensen frifinnes.

Under prosedyren fremholdt aktoratet at den tidligere polititoppen har gitt skiftende forklaringer og motstridende opplysninger i avhør. Resultatet er at han sitter igjen med svært liten troverdighet når det gjelder kontakten han gjennom en årrekke hadde med Cappelen, ifølge aktor Guro Glærum Kleppe.

(©NTB)

Flere nyheter: