Menu
De franske VM-heltene skal møte fansen. Foto: Natacha Pisarenko / AP / NTB

Franske VM-helter møter fansen etter dag med feilinformasjon og total forvirring

Etter en rad motstridende meldinger er det klart at franske fotballfans får sjansen til å møte VM-sølvvinnerne når de returnerer fra Qatar mandag.

Av NTB | 19.12.2022 16:55:33

Sport: De franske fotballforbundet (FFF) bekreftet mandag ettermiddag at det blir en seanse der supporterne får muligheten til å hylle VM-heltene i sentrum av Paris.

Meldingen kom i kjølvannet av at fansen i timevis nærmest hadde måttet gjette om det kom til å bli en form for feiring av VM-sølvet. Frankrike tapte søndagens finalekamp i Qatar mot Argentina etter en intens og dramatisk straffesparkkonkurranse.

Mandag morgen uttalte den franske idrettsministeren Amelie Oudea-Castera at det franske laget planla å reise samlet til Concorde-plassen i sentrum av Paris etter at flyet deres hadde landet på Charles de Gaulle-flyplassen mandag kveld.

– De ønsker å takke støttespillerne sine, sa hun til radiokanalen France-Inter.

– Når du ikke vinner, har du ikke lyst til å vandre nedover Champs-Élysées eller noe annet sted, sa Le Graet.

– De har vært borte i mer enn en måned, og de gjorde en god jobb. De ønsker å reise hjem så raskt som mulig, fortsatte han.

Like etter at fotballtoppens uttalelser var kringkastet, dukket imidlertid tvilen opp igjen. Da siterte nemlig BFMTV anonyme kilder i det franske landslagets støtteapparat på at spillerne kom til å møte fansen likevel.

Denne nyheten ble så bekreftet at Det franske fotballforbundet.

Frankrike hadde muligheten til å forsvare VM-gullet sitt fra 2018, men kom til kort i en intens finale mot Argentina og Lionel Messi.

Tilsammen 24 millioner franske TV-seere fulgte finalekampen fra Qatar. Det er rekordtall i fransk TV-sammenheng.

Like etter kom imidlertid det som framsto som en tydelig kontrabeskjed fra den franske fotballpresidenten Noel Le Graet. I et intervju med TV-kanalen BFMTV var han krystallklar på at spillerne kom til å reise rett hjem fra flyplassen.

Seansen der fansen får fylle sine helter finner sted i etterkant av at Qatar-flyet med sølvvinnerne lander i Paris rundt klokken 20.

(©NTB)