Menu
Franske klubber vil ikke avgi utenlandske landslagsspillere til kamper som spilles utenfor EU og EØS-området. Det kan få betydning blant annet for Birger Meling. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Franske klubber avgir ikke landslagsspillere til kamper utenfor EU og EØS

Den franske ligaen (LFP) besluttet onsdag at dens klubber ikke vil frigi spillere til landskamper utenfor EU og EØS-området denne måneden.

Av NTB | 18.03.2021 00:08:14

Sport: Årsaken er at man ikke vil risikere at spillere pålegges karantene når de vender tilbake til klubbene etter landslagsperioden der den europeiske VM-kvalifiseringen sparkes i gang.

– I fravær av unntak fra innreisekarantene for utenlandske landslagsspillere som frigis til sine landslag, vil ikke klubbene slippe disse spillere til kamper spilt utenfor EU og EØS i landslagsperioden i mars, heter det i en uttalelse fra LFP.

Det står at avgjørelsen ble fattet etter konsultasjon med klubbpresidentene, og at den er enstemmig.

Fifa har lempet på regelverket som pålegger klubber å frigi spillere til landslagsoppdrag. Plikten bortfaller dersom spillerne risikerer koronakarantene ved hjemkomst.

Birger Meling (Nîmes) og Ruben Gabrielsen (Toulouse) er i Norges tropp som skal spille to av sine tre kamper i Gibraltar og Montenegro.

Frankrikes landslag skal reise utenfor EU til bortekamper mot Kasakhstan og Bosnia-Hercegovina, men det er ventet at franske spillere vil få unntak fra karantenereglene.

(©NTB)

Flere nyheter: